Træ-alu vinduer

Hvad er træ-alu vinduer?

Træ-alu vinduer (træ-aluminium) er indvendigt som et helt normalt fyrretræsvindue. Udvendig sidder der en klimaskærm i aluminium.

Klimaskærmen beskytter træet mod det danske klima.

Aluminiumsdelen er pulverlakeret ligesom en bil og har normalt en høj glans (er blank). Du kan derfor kun skifte farve ved enten, at sende rammerne til omlakering eller bestille nye.

Bemærk: Almindelige aluminium vinduer (aluminium hele vejen igennem) kan ikke bruges til boligbyggeri p.g.a. varmetabet.

Hvad er fordelen ved træ-alu vinduer?

Den helt store fordel ved træ-alu vinduer er, at der næsten ikke er nogen vedligeholdelse:

  • Du skal slet ikke male som man skal på træ vinduer.
  • Hængslerne skal smøres 1-2 gange årligt.
  • En fugtig klud er nok til almindelig rengøring.
  • Er vinduerne meget snavsede, kan du vaske og polere på samme måde og med samme midler, som du bruger til din bil!

Derudover kan du få forskellig farve på den udvendige alu-del og den indvendige trædel og det koster ikke ekstra!

Hvilke træ-alu vinduer skal jeg vælge?

P.g.a. den minimale vedligeholdelse er træ-alu vinduer og døre blevet populære. Det er faktisk vores mest solgte produkt. Det betyder også, at man kan få stort set alle former for træ-alu vinduer, så det er godt, at tage os med på råd fra starten.

Som en tommelfingerregel anbefaler vi træ-alu vinduer med mindst 10 års garanti – Så er du sikret det er en gennemprøvet konstruktion.

3 typer træ-alu vinduer

Træ-alu vinduer udviklet til renovering af almindeligt byggeri

Den mest almindelige type der ser ud som et almindeligt nutidigt
trævindue. Det er de samme typer vinduer som der fremstilles i træ.

Træ-alu vinduer udviklet specielt til nybyggeri

Denne type er mest kendt som et velfac vindue (vær opmærksom på at velfac ikke er typebetegnelse på et vindue, men derimod navnet på en producent).

Kendetegnet for denne type er de slanke profiler, der er designet til at lukke mest muligt lys ind i rummet (der er ingen synlig karm set udefra). Denne type træ-alu vinduer bruges meget hvor man ønsker store glaspartier.

Træ-alu vinduer udviklet til bevaringsværdige bygninger

Denne type har meget tynde sprosser (19 mm). Glasset sidder meget fremtrukket i rammen og der er brugt en hvid silikone til fugningen så det ligner en gammeldags kitfals mest mulig.
Vinduet kan nu fremstilles med 3-lags glas. Dette giver en meget lav u-værdi og dermed en lavere varmeregning.

Selvom produktet er udviklet til bevaringsværdige bygninger er der forskellige regler fra kommune til kommune. Kontakt din kommunes byggetekniske forvaltning hvis dit hus er klassificeret som bevaringsværdigt. Kommunernes arkitekter er generelt ikke glade for kombinationen af træ-alu til bevaringsværdige bygninger, men de fleste arkitekter ved ikke at dette produkt eksisterer.